Dereotlu Havuçlu Minik Tuzlular Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağ ( yumuşamış)
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- 1 orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 250-300 gram beyaz peynir ( isteğe göre)
- Alabildiği kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı )
Dereotlu Havuçlu Minik Tuzlular Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dereotu havuç rendesi ve peynir hariç öteki materyallerle yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Daha sonra dereotu havuç ve isteğe nazaran peyniri ek ediyoruz .
- Hamura istediğiniz biçimi verip tepsiye sıralıyoruz.
- Daha evvelden ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüyoruz ve çörekotu atıyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırında 180 derece 20 dakika pişiriyoruz .Afiyet olsun …????
Not: ????Ben peyniri hamurun içine karıştırdım isterseniz iç harcı olarak da kullanabilirsiniz.
Dereotlu Havuçlu Minik Tuzlular Tanımı Fotoğraflı Yapılışı