Dereotlu Havuçlu Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 1 tam + 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- 1 demete yakın kıyılmış dereotu
- 2 orta boy havuç rendesi
- Tuz
- Aldığı kadar un
- Süzme beyaz peynir
- Yumurta sarısı
- Susam
Dereotlu Havuçlu Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 2 su bardağı ılık süt ve şekeri geniş bir kapta karıştırıyoruz.
- Daha sonra mayayı ekleyip 10 dk bekletiyoruz.
- Aktifleşen mayalı süte yağ, kabartma tozu, dereotu ve havucu ekleyip harcı elimizle karıştırıyoruz.
- Homojenleşen harca un ve tuzu ekleyip 45dk – 1 saat arası mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurla ilgilenmeye başlamadan fırını 180 derece ve alt üst ayarda ısıtmaya başlıyoruz.
- Mayalanan harçtan aynı boyda bezeler yapıp yuvarlak şekilde genişletiyoruz.
- İçine beyaz peyniri ekleyip üstten birleştiriyoruz.
- Tamamen birleştikten sonra alt ve üst noktalarından biraz içe doğru bastırıp yuvarlağa yakın bir elips haline getiriyoruz.
- Tüm poğaçaları hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyerek fırına veriyoruz.! fırına verirken ilk tepsiyi fırının alta yakın rafına ekleyip önce alt kısmını pişirelim.
- Daha sonra ikinci tepsiyi eklerken ilk koyduğumuzu üste yeni koyduğumuzu alta ekleyelim. Önce altları piştiğinde gevreyerek açılma oluyor.! hem maya hem hamur kabartma tozu olduğunda farklı bir doku oluyor mutlaka deneyin.