Dereotlu Hellim Peynirli Ekmek
Dereotlu Hellim Peynirli Ekmek Tarifi
Dereotlu Hellim Peynirli Ekmek nasıl yapılır
Dereotlu Hellim Peynirli Ekmek Tarifi Resimli
imagesdereotluhellimpeynirliekmektarifiresimli5ad43a5265cda
Malzemeler:
4 bardak beyaz un
1½ tatlı kaşığı instant kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 corba kaşığı sızma zeytinyağı
150 gram Hellim peyniri, rendelenmiş
¼ bardak kıyılmış dereotu
1½ bardak su
Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu ve zeytinyağını da ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki suyu ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu 6–7 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
3 Yoğurulmuş olan hamura Hellim peynirini ve dereotunu ekleyerek malzemelerin iyice karışması icin 2–3 dakika daha yoğurun
4 Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın Bu surede hamurunuzun hacmi iki katına cıkacaktır
5 Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak duzgun iki beze haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin
6 Ekmeklerin uzerine keskin bir bıcakla ½ cm derinliğinde bir artı işareti cizin
7 Uzerine un serpip onceden ısıtılmış 210 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Dereotlu Hellim Peynirli Ekmek Tarifi
Dereotlu Hellim Peynirli Ekmek nasıl yapılır
Dereotlu Hellim Peynirli Ekmek Tarifi Resimli
imagesdereotluhellimpeynirliekmektarifiresimli5ad43a5265cda
Malzemeler:
4 bardak beyaz un
1½ tatlı kaşığı instant kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 corba kaşığı sızma zeytinyağı
150 gram Hellim peyniri, rendelenmiş
¼ bardak kıyılmış dereotu
1½ bardak su
Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu ve zeytinyağını da ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki suyu ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu 6–7 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
3 Yoğurulmuş olan hamura Hellim peynirini ve dereotunu ekleyerek malzemelerin iyice karışması icin 2–3 dakika daha yoğurun
4 Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın Bu surede hamurunuzun hacmi iki katına cıkacaktır
5 Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak duzgun iki beze haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin
6 Ekmeklerin uzerine keskin bir bıcakla ½ cm derinliğinde bir artı işareti cizin
7 Uzerine un serpip onceden ısıtılmış 210 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin