Dereotlu Kabaklı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram tereyağı
- 100 gram margarin (2 side oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı mısır unu
- Aldığı kadar un(kıvamına bakarak ayarlayın yumuşak bir hamur olacak)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Dereotu
- 1 adet büyük uzunluk rendelenmiş suyu sıkılmış kabak
- Beyaz peynir
Dereotlu Kabaklı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Sıvı materyalleri karıştırıp un, mısır unu, kabartma tozu ve dereotunu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 20 modüle bölüyoruz.
- Yuvarlak açıp iç harcını koyup kapatıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun!.