Dereotlu Karbonatlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı yoğurt (Sulu olursa güzel olur)
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat (Sirkenin üstüne konarak hamura karıştırılacak)
- Yarım demete yakın dereotu
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 su bardağı)
- Peynir
Dereotlu Karbonatlı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Karbonatı sirkenin üzerine döküp etkin hale getirin.
- Un hariç başka gereçleri yoğurma kalıbına alıp uygunca karıştırın.
- Unu denetimli halde ekleyip yumuşacık bir hamur elde edin.
- Mayalı hamur olmadığı için beklemeden form vermeye geçebilirsiniz.
- Yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
- Çay tabağı kadar açıp içine peyniri koyun.
- Her iki tarafından birleştirip kapatın, tepsiye dizin.
- Üzerine ayırdığınız yumurta sarısına biraz sıvı yağ döküp karıştırın.
- Poğaçaların üzerine sürün.
- Üstünü çatalla çizin, dilerseniz susam ya da çörekotu serpin.
- Evvelce ısıtılmış 175-180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ????.