bilgisayarci
FD Üye
Dereotlu Kıyır Ķıyır Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram yumuşamış margarin
- 2 yumurta(1 nin sarisi üzerine )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Haşhaş
Dereotlu Kıyır Ķıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri yoğuralım.
- En son un ve kabartma tozunu ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlak halinde tepsiye dizelim.
- Yumurta sürüp 180 derece evvelden ısıtılmış fırına sürelim. Toplam 20 adet çıkıyor. Deneyin kesinlikle pişman olmazsınız. ????????????.