Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dereotlu Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Poğaça
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
dereotlu-kiyir-pogaca-1.jpg

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram tereyağı yahut margarin (Eritilmiş̧)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta birinin sarısı üzerine sürülecek
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı (Silme) tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (4 su bardağı ekledim)
  • Yarım demet dereotu (İnce kıyılmış)
İçi İçin
  • Beyaz peynir

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Eritilip soğuyan katı yağı ve diğer sıvıları, yoğurma kabına alın, şekeri, tuzu ekleyip karıştırın.
  2. Yavaş yavaş un alırken kabartma tozunuda ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca un eklemeyin (Yumuşak hamur olması kıyır olmasını sağlayacak)
  3. Dere otunuda ekleyip yoğurun.
  4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açıp peynir koyup istediğiniz şekli verip yağlanmış yahut yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ????
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt