Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 150 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 2 yumurta akı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
- Çokça peynir
Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında olan margarin ve öteki gereçleri yoğurma kabına alın.
- Dereotunu incecik doğrayıp ek edin.
- Yavaş yavaş aldığı kadar un ek edin ,hamurunuz yumuşak lakin ele yapışmayan kıvamda olacak.
- Mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- İçine peynir koyup kapatın üzerine yumurta sarısı sürün.
- 170 derecede kızaran kadar pişirin.