Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dereotlu Mahlepli Poğaça

Dereotlu Mahlepli Poğaça
0
151

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63

Dereotlu Mahlepli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• ️4 su bardağı un
  • ️2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak)
  • ️1 çay bardağı sıvı yağ
  • ️2 yemek kaşığı tereyağı
  • ️1 yemek kaşığı mahlep
  • ️1 yemek kaşığı sirke
  • ️1/2 (yarım) demet dereotu
  • ️2 yemek kaşığı yoğurt
  • ️1 yemek kaşığı şeker
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 paket kabartma tozu
İç materyal için;
  • ️Kaşar peyniri ve
  • ️Beyaz peynir karışımı
Üzerine;
  • ️Yumurta sarısı
  • ️Çörekotu susam

Dereotlu Mahlepli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derince bir kaba yumurta, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, mahlep, sirke, tuz ,şeker ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip, karıştırdım.
  2. Unu ve kabartma tozunu da ek edip, yumuşak bir hamur yoğurdum.
  3. Cevizden büyük toplar yapıp, tezgahta açtım içine beyaz peynir ve kaşar karışımından bir yemek kaşığı koyup, uzunlamasına kapattım. Karşıt çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim.
  4. Üstüne yumurta sarısı sürdüm. Susam ve çörekotu serptim 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar 30-35 dakika pişirdim.
  5. Sıcakken servis yaptım. Pratik ve lezzetli bu kıyır kıyır poğaçayı pazar kahvaltılarından ve beş çaylarından eksik etmeyin???????????? Yapacaklara kolay gelsin ????.
Dereotlu Mahlepli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Dereotlu Mahlepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı tereyağ3 yemek kaşığı yoğurt1 fincan sıvı yağ1 yumurta (sarısı üzerine)1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı mahlep1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 tutam dereotu100 gr peynir ( ben ezine kullandım)Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Ağızda Dağılan Mayasız Poğaça (Mahlepli Ve Dereotlu) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin ya da tereyağı1 çay bardağı sıvı yağı1 tane yumurta4 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı sirke1 tatlı kaşığı mahlep1 küçük demet dereotu1 tane kabartma tozu1 çay kaşığı tuz4 su bardağı un İçi için; Beyaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Mahlepli Sade Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)1/2 (yarım) su bardağı ılık süt2 yemek kaşığı ılık yoğurt1 dolu yemek kaşığı tereyağ1 çay bardağı biraz eksik sıvı yağ1 adet kabartma tozu1 tatlı kaşığı mahlep1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuzAlabildiği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Ay Çekirdekli Mahlepli Kolay Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 125 gram erimiş tuzsuz tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1,5 paket kabartma tozu2 yemek kaşığı taze yoğurt2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)1 tatlı kaşığı mahlep1 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 çay bardağı ayçekirdeği1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Materyaller 125 gram tereyağı yahut margarin oda ısısında1/2 (yarım) çay bardağından biraz fazla sıvı yağ1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt1 yumurta beyazı1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1/2 (yarım) demet dereotu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt