bilgisayarci
FD Üye
Dereotlu Mahlepli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- ️4 su bardağı un
- ️2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak)
- ️1 çay bardağı sıvı yağ
- ️2 yemek kaşığı tereyağı
- ️1 yemek kaşığı mahlep
- ️1 yemek kaşığı sirke
- ️1/2 (yarım) demet dereotu
- ️2 yemek kaşığı yoğurt
- ️1 yemek kaşığı şeker
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 paket kabartma tozu
- ️Kaşar peyniri ve
- ️Beyaz peynir karışımı
- ️Yumurta sarısı
- ️Çörekotu susam
Dereotlu Mahlepli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derince bir kaba yumurta, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, mahlep, sirke, tuz ,şeker ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip, karıştırdım.
- Unu ve kabartma tozunu da ek edip, yumuşak bir hamur yoğurdum.
- Cevizden büyük toplar yapıp, tezgahta açtım içine beyaz peynir ve kaşar karışımından bir yemek kaşığı koyup, uzunlamasına kapattım. Karşıt çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim.
- Üstüne yumurta sarısı sürdüm. Susam ve çörekotu serptim 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar 30-35 dakika pişirdim.
- Sıcakken servis yaptım. Pratik ve lezzetli bu kıyır kıyır poğaçayı pazar kahvaltılarından ve beş çaylarından eksik etmeyin???????????? Yapacaklara kolay gelsin ????.