Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dereotlu Mayasız Poğaça

Dereotlu Mayasız Poğaça
0
35

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (Sarının 1 tanesi üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 3 su bardağı un
İç harcı için;
  • Beyaz peynir

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Dereotu hariç tüm gereçler düzgünce özlü bir hamur yoğurulur.
  2. Yoğrulan hamurun içerisine ince doğranmış dereotu ek edip yoğurup 15 dk dinlendirelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde açıp içerisine peynir koyup kapatalım.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı biçimde dizeliyelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp dileğe nazaran susam yahut çörek otu serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt