elektronikci
FD Üye

Dereotlu Maydanozlu Peynirli Pogaca Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 125 gram margarin (oda ısısında)
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- 4 kısım maydanoz
- 4 su bardağı un
- 1 sıra örgü peynir
- Yarım demet dereotu kıyılmış
- 4 kol maydanoz
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
Dereotlu Maydanozlu Peynirli Pogaca Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarini, sıvıyağı, yumurta bir kaba alınır güzelce çırpılır.
- Sonra yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırılır.
- Dereotuyla maydanozu ekleyip karıştırılır.
- Akabinde kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştıralım .
- Sonra elimizle yoğuralım.
- Ufak mandalina büyüklüğünde hamur alıp elimizle açıp hazırladığımız iç harcımızı içine koyalım ben balık üzere biçim verdim isteyen istediği biçimi verebilir.
- Yağlanmış tepsiye alalım 180 derece ısıtılmış fırına verelim üstü kızarıncaya kadar pişirelim bir buçuk tepsi çıktı .Afiyet olsun.