Dereotlu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 bardak tavuk suyu
- 1 adet yeşil biber
- 7,8 adet dereotu
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Dereotlu Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Havuç hariç bütün materyaller küçük formda doğranır.
- Havuç rendelenir ve tencereye bütün materyal atılır.
- İçine 1 tane küp şeker attım lezzet vermesi için.
- Bir bardak tavuk suyu koydum .(Önceden buzluğa atmıştım isteyen koymayabilir.)
- Gereçler piştikten sonra blenderden geçiriyoruz.
- Son olarak üstüne tereyağ ve toz kırmızı biber eritip döküyoruz. (dereotu inanılmaz hoş tat veriyor mutlaka deneyin).