Dereotlu Minik Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yumurta (1’nin sarısı üzerine)
- Yarım bağ dereotu
- 1 kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Dereotlu Minik Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün gereçler yoğurma kabına alınarak yoğrulmaya başlanır.
- Üzerine un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- İstenilen haller verilerek üzerine yumurta sarısı sürülerek evvelden 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Ben minik kek kalıplarının içerisine koyarak pişirdim. Siz dilediğiniz biçimler de yapabilirsiniz ????