Dereotlu Patates Çanağı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet büyük uzunluk patates
- Yarım limon suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Bir tutam doğranmış dereotu
Dereotlu Patates Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel patatesleri haşlayıp ezelim.
- Bir kabın içine alalım üzerine tuz ve limon suyunu ek edelim ve karıştıralım.
- Ben kalıpla form verdim. Siz isterseniz elinizle yuvarlayıp dereotuna bulayabilirsiniz.
- Bende kalıp var kalıbın tabanına ve kenarlarına dereotu serpelim üzerine patatesi ekleyip kaşıkla düzleyelim ve karşıt çevirelim.
- Üzerine ise; Yoğurt, mayonez ve tuzu bir kaseye alıp düzgünce karıştıralım ve çanakların ortasına birer kaşık dökelim.
- Üzerine de yağ, pul biber ve nane karışımını ocakta eritelim ve yoğurt un üzerine dökelim.Salatamız servise hazır.
Dereotlu Patates Çanağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı