Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dereotlu Patates Çanağı

Dereotlu Patates Çanağı
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
dereotlu-patates-canagi.jpg

Dereotlu Patates Çanağı Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet büyük uzunluk patates
  • Yarım limon suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
Bulamak için;
  • Bir tutam doğranmış dereotu

Dereotlu Patates Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel patatesleri haşlayıp ezelim.
  2. Bir kabın içine alalım üzerine tuz ve limon suyunu ek edelim ve karıştıralım.
  3. Ben kalıpla form verdim. Siz isterseniz elinizle yuvarlayıp dereotuna bulayabilirsiniz.
  4. Bende kalıp var kalıbın tabanına ve kenarlarına dereotu serpelim üzerine patatesi ekleyip kaşıkla düzleyelim ve karşıt çevirelim.
  5. Üzerine ise; Yoğurt, mayonez ve tuzu bir kaseye alıp düzgünce karıştıralım ve çanakların ortasına birer kaşık dökelim.
  6. Üzerine de yağ, pul biber ve nane karışımını ocakta eritelim ve yoğurt un üzerine dökelim.Salatamız servise hazır.
Afiyet olsun ????.

Dereotlu Patates Çanağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt