Dereotlu Patates Çanağında Sarımsaklı Yoğurt Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet orta uzunluk patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Yarım demet dereotu
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Dereotlu Patates Çanağında Sarımsaklı Yoğurt Tanımı Yapılışı
- Patateslerimizi haşlıyoruz. Haşlanan patateslerin soyalım ve ezelim.
- Daha sonra yağımızı tuzumuzu karabiberimizi ve dereotunu ekleyip karıştıralım ve çanak halini verelim.
- Daha sonra yoğurdumuzu geniş bir kaseye alıp içerisine sarımsağımızı rendeleyelim ve tuzumuzu ekleyelim.
- Kremsi kıvama gelene kadar çırpalım ve çanakların içini dolduralım.
- Üzerine pulbiberi ekleyelim afiyet olsun