teknolojiuzmani
FD Üye

Dereotlu Patatesli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı ( yumuşak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet patates rendesi
- 1 demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 100 gram beyaz peynir
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Dereotlu Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına tereyağ ,sıvı yağ, yoğurt, yumurta, bir patates rendesi ,toz şeker, ince kıyılmış dereotu ,kabartma tozu, tuz ,ve un alalım.
- Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler koparalım.
- Elimizin içinde biraz açıp peynir koyalım kapatıp yuvarlayalım.
- Tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ,susam serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.