Dereotlu Peynirli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 2 yumurta(1 inin sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz (Kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- Yarım bağ dereotu
- Alabildiği kadar un (Ben 4 su bardağı kullandım)
- Lor peyniri
- Çörek otu
Dereotlu Peynirli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir kabın içerisine lor, dereotu ve çörek otu dışındaki tüm materyalleri ekleyin ve yoğurun. ( unu denetimli eklemenizde yarar var) ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Akabinde ince ince doğradığınız dereotunu ekleyin düzgünce yoğurun ki dereotu hamurun her yerine yeterlice dağılsın.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde koparın, elinizde yuvarlayıp bastırarak hamuru genişletin. Ortasına lor koyarak hamuru kapatın ve form vererek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün (Ben yumurta kokusu sevmediğim için sarısına 2 yemek kaşığı yoğurt ekleyerek sürdüm)
- Çörek otu yahut susamla süsleyerek evvelce ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun .