Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı peynir rendesi (köy peyniri kullandım)
- 1/2 (yarım) çay bardağı dereotu
- Un
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı ve kabartma tozunu bir kaba alıp yeterlice karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş unu ekliyoruz.
- Ele yapışmayan bir kıvam alınca peynir rendesi ve dereotunu ekliyoruz.
- İyice karıştırıyoruz.
- Tepsiyi yağlıyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekiyoruz. 150 derece fırında 20 – 25 dakika pişiriyoruz.
- Fırın farkı olabilir sık sık denetim ediyoruz.
- Sıcak sıcak servis yapıyoruz.