
Dereotlu Poğaça (Mayasız Kıyır Kıyır Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin (eritilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Yarım demet dereotu
- Beyaz peynir
- 1 adet yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça (Mayasız Kıyır Kıyır Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı veya margarini eritip soğutun.
- Derin bir kaseye alın üzerine diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Unu eleyerek azar azar ilave edip ele yapışmayan hamur elde edin.
- İnce kıyılmış dereotu ekleyin iyice yoğurun.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yuvarlanmış hamurları açıp içine beyaz peynir koyup kapatın.
- Yassı şekil verip uçlarını inceltin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 35 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp servis yapın.