Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 demet dereotu
- 1 çorba kasesi beyaz peynir (Lor veya rendelenmiş)
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına sırasıyla sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, sirke, ince kıyılmış dereotunu koy karıştır. İsterseniz peyniri de katabilirsiniz ben hamurun ortasına koymayı tercih ettim.
- Karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ilave et yoğur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kopar içerisine bir tatlı kaşığı peynir koy yuvarla tepsiye diz.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sür, üzerine de susam çörek otu dök.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişir. Afiyet olsun