
Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/1-1 çay bardağı zeytin yağı
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta ( sarılar üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- Alabildiğince un ( 4 -5 su bardağı kadar)
- Biraz beyaz peyniri yada ezine peyniri (isteğe bağlı)
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tere yağını eritip karıştırma kabına alın dereotu hariç yoğurt ve diğer tüm malzemeleri ilave edip karıştırın.
- Ardından kontrollü bir şekilde yavaş yavaş un ilave edip yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
- En son küçük küçük kıydığınız dereotunu ekleyin ve peyniri içine katıp, tekrar yoğurun.
- Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, şekillendirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün, çatal ile çizgiler çizin.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ben pişene kadar 180 derecede pişiriyorum, son 10 dk 150 dereceye düşürüp kıyır kıyır olması için bekliyorum. Afiyet olsun.