
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 bardak yoğurt
- 1 bardak tereyağı
- 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine ayrılacak)
- 2 çay kaşığı tuz
- Bir tutam dereotu kıyılmış
- Yaklaşık üç bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- İçine beyaz peynir
Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
- Tereyağı eritilir ,sırasıyla yoğurt ,yumurta ,kabartma tozu, tuz, eklenir .
- Unu denetimli bir halde ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir.
- Çok iri olmayan modüller koparıp elinizde yuvarlayın .
- Elinizle biraz açıp içine peynir koyup yuvarlayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı olarak susam serpilir .
- 180 derecede pişmesi için fırına verilir.