![dereotlu-pogaca-11.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/21/dereotlu-pogaca-11.jpg)
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta (2 sarısı üstüne sürmek için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket margarin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım kalıp beyaz peynir
- 1 bağ dereotu
- Üzeri için çörekotu yada susam
- Aldığı kadar un
Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yumurtanın 2 adedini ayırdıktan sonra dereotu hariç tüm malzemeyi ekleyip hamuru düzgünce yoğuruyoruz.
- Yoğurulan hamura ince kıyılmış dere otunuda ekleyip tekrar güzelce yoğuruyoruz.
- Minik pazılar yapıp içine beyaz peynir ekleyip form veriyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu yada susam serpiyoruz.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
- Soğuyunca servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun