Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça
0
87

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
derotlu-pogaca.jpg

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler

• 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 adet yumurta(birinin sarısını ayırın üzerine sürmek için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • Un
İçine koymak için ;
  • Peynir
Su bardağı 200 ml

Çay bardağı 150 ml

Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle tereyağını ya da margarini oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletin.
  2. Daha sonra öbür tüm gereçleri ekleyin.
  3. Ununu da denetimli bir biçimde dökün.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Daha sonra küçük bezeler yapıp ortasına peynir koyup hal verin.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp tercihinize nazaran susam ya da çörek otu yahut hiç bir şey de koymadan 170-180 derecede 20-25 dk orta ara denetim ederek pişirin.
  7. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden elinize sıhhat ????????.
Not: un ölçüsünü vermedim zira yumurtanızın büyüklüğüne yoğurdunuzun sululuk oranına nazaran un ölçüsü değişir.

Similar threads

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller 125 gr tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt2 yumurta akı ( sarısı üzerine )1 yeke kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz2 paket kabartma tozu1 yemek kaşığı sireke3 / 3,5 su bardağı un ( kontörlü ekleyelim )1 çay bardağı dereotu Dereotlu Poğaça Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 yumurta1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tuzYarım demet dereotuİsteğe nazaran hamura karıştırmak için peynir (ben bu sefer kullanmadım.)Yaklaşık 3 su bardağı un (kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (Sarının 1 tanesi üzerine)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 tatlı kaşığı sirke1 çay kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)1 paket kabartma tozuYarım tatlı kaşığı tuzYarım demet dereotu3 su bardağı un İç harcı için; Beyaz peynir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı ya da margarin1 yumurta beyazı içine sarısı dışına1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı nişasta1 paket kabartma tozu1 tutam dereotuAldığı kadar un (3-3.5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 200 ml süt kreması1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta (Sarısı üstüne)1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1/2 (yarım) demet dereotuAldığı kadar tam buğday unu İçi için; Beyaz peynir Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt