Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı mısır unu
- 2 adet yumurta(birinin sarısını ayırın üzerine sürmek için)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- Un
- Peynir
Çay bardağı 150 ml
Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tereyağını ya da margarini oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletin.
- Daha sonra öbür tüm gereçleri ekleyin.
- Ununu da denetimli bir biçimde dökün.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Daha sonra küçük bezeler yapıp ortasına peynir koyup hal verin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp tercihinize nazaran susam ya da çörek otu yahut hiç bir şey de koymadan 170-180 derecede 20-25 dk orta ara denetim ederek pişirin.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden elinize sıhhat ????????.