![dereotlu-pogaca-2.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/01/dereotlu-pogaca-2.jpg)
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
- 1 yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
- İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım.
- Bir kabın içine materyallerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
- Poğaçalarımızı şekillendirelim. Fotoğrafta görüldüğü üzere hamuru yeterlice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Verilen ölçülere göre yaklaşık 11 tane poğaça elde edebilirsiniz.
- Eğer poğaçalarınızı daha küçük yaparsanız 15-16 adet poğaça elde edebilirsiniz.
- Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.
- Poğaçalarımızı fırına sürelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.