Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
dereotlu-pogaca-2.jpg

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım.
  2. Bir kabın içine materyallerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
  4. Poğaçalarımızı şekillendirelim. Fotoğrafta görüldüğü üzere hamuru yeterlice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  5. Verilen ölçülere göre yaklaşık 11 tane poğaça elde edebilirsiniz.
  6. Eğer poğaçalarınızı daha küçük yaparsanız 15-16 adet poğaça elde edebilirsiniz.
  7. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.
  8. Poğaçalarımızı fırına sürelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt