Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 demet dere otu
- 1 çay kaşığı tuz
Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
1 tanesi 90 kkal.
- Yumurta, yoğurt, tuz, sıvı yağı bir kapta çırpıcıyla karıştırıyoruz.
- Dereotlarını ince ince kıyalım.
- Un, kabartma tozunu ekleyelim, dereotunu da ekleyelim.
- Şayet hamur elinize yapışıyorsa biraz daha un ekleyelim.
- Şekillendirip yağlı kağıda koyalım benim 18 tane çıktı.
- 180° fırında yaklaşık 30 dk kızarana kadar pişirelim.