Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 1 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kabartma tozu
- Un
- 1 demet dere otu
- İçi için beyaz peynir
- 1 yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
- Dere otumuzu yıkayıp suyunu süzmesi için kenara koyalım.
- Hamuru yapmaya başlayalım.
- Yumurtayı sıvı yağı sütü yoğurdu karıştıralım tuzu ve kabartma tozu nu ekleyip karıştıralım.
- Akabinde yalnızca yapraklarını doğradığımız dere otunu ekleyelim ve karıştıralım.
- Ve son olarak denetimli bir halde ununu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu 15 kesime ayırıp yumak haline getirelim.
- Akabinde biçimini verelim ortasına peynir koyup kapatalım.
- Üzerine yumurya sarını sürüp evvelden ısıtılmış fırında 190 derecede 25 dk kadar pişirelim. Herkesin fırını farklı olduğu için mühlet değişebilir. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.