Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tutam dereotu
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 3,5 -4 su bardağı un (kontrollü olarak koyun)
- Beyaz peynir
- Çörek otu
Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Materyalleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Cevizden büyük kesimler alarak elimizle açıp içine bir tatlı kaşığı kadar peynir koyup kapatıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, afiyet olsun ????????.