Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 100 gram eritilmiş margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tutam kıyılmış dereotu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 4 su bardağı un
- Beyaz peynir
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, yoğurt, yağ düzgünce çırpılır.
- Tuz şeker ve sirke eklenilerek çırpılır.
- Un ve kabartma tozu eklenilerek yoğrulur.
- Kıyılmış dereotu eklenilir güzelce yoğrulur.
- Kıyır kıyır ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Yumurta büyüklüğünde kesimler alıp elde yuvarlak açarak içine peynir konulur ve biçim verilir. Tam 20 adet çıkıyor.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 180 derecede fansız fırında yeterlice kızarana dek yaklaşık yarım saat pişirilir. Afiyet olsun ????.