Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- Yarım demet dereotu
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün materyalleri derin bir kapta karıştırın ve en son kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin bu kulak göğsü kıvamında hamur elde edin.
- İstediğiniz büyüklükte biçim verebilirsiniz lakin ben ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizdim.
- En son 180 derecelik ısıtılmış fırında üzeri tam kızarana kadar pişiriyoruz, şimdiden deneyecek olanlara elinize sıhhat diyorum ve afiyet olsun ????.