Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
dere-otlu-pogaca.jpg

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket dr oetker kabartma tozu
  • 1 paket dr oetker vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta
  • Beyaz susam
  • Çörek otu
İç harcı;
  • Arzuya göre kaşar peyniri

Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle dereotunu yıkayıp iyice süzülüp kuruduktan sonra ince ince doğrayın.
  2. Ardından yoğurma kasenin içine yoğurdu ,oda ısısında yumuşak teremyağını ,sıvı yağı ,pudra şekeri kontrollü tuzunu ekleyin.
  3. Kabartma tozunu ,vanilyayı bırakıp harcı birlikte karıştırın.
  4. Ardından dere otunu ve kulak memesi yumuşaklığında olucak şekilde köz kararı unuda ilave edip hamuru yoğurun.
  5. Hamuru 20 dakika dinlendirin.
  6. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde alıp avuç içi ile yuvarlayıp ortasına istediğiniz peyniri bırakıp istediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları dizin.
  7. Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp ,en son susam serpip önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 25- 30 dakika arası poğaçaları üzeri kızarana kadar pişirin afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt