teknolojiuzmani
FD Üye
Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram teremyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 paket dr oetker kabartma tozu
- 1 paket dr oetker vanilya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
- 1 adet yumurta
- Beyaz susam
- Çörek otu
- Arzuya göre kaşar peyniri
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle dereotunu yıkayıp iyice süzülüp kuruduktan sonra ince ince doğrayın.
- Ardından yoğurma kasenin içine yoğurdu ,oda ısısında yumuşak teremyağını ,sıvı yağı ,pudra şekeri kontrollü tuzunu ekleyin.
- Kabartma tozunu ,vanilyayı bırakıp harcı birlikte karıştırın.
- Ardından dere otunu ve kulak memesi yumuşaklığında olucak şekilde köz kararı unuda ilave edip hamuru yoğurun.
- Hamuru 20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde alıp avuç içi ile yuvarlayıp ortasına istediğiniz peyniri bırakıp istediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları dizin.
- Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp ,en son susam serpip önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 25- 30 dakika arası poğaçaları üzeri kızarana kadar pişirin afiyet olsun.