Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
dereotlu-pogaca.jpg

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 7,8 kısım dereotu (Dereotunu seviyorsanız ölçüsü artırabilirsiniz.)
  • 2,5 su bardağından biraz fazla un
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Susam

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta, süt, sıvı yağ ve tuz karıştırılır. Dereotu da ek edilerek harmanlanır.
  2. Son olarak un (Yavaş yavaş ekleyelim) ve kabartma tozunu da ekleyip yeterli e yoğuralım.
  3. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edip, ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpiştirilir.
  5. 160 derece evvelce ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt