Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 7,8 kısım dereotu (Dereotunu seviyorsanız ölçüsü artırabilirsiniz.)
- 2,5 su bardağından biraz fazla un
- 1 paket kabartma tozu
- Yumurta sarısı
- Susam
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, süt, sıvı yağ ve tuz karıştırılır. Dereotu da ek edilerek harmanlanır.
- Son olarak un (Yavaş yavaş ekleyelim) ve kabartma tozunu da ekleyip yeterli e yoğuralım.
- Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edip, ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpiştirilir.
- 160 derece evvelce ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun.