
Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 tane sarısını üstü için ayırın)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- Beyaz peynir
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm malzemeleri iyice karıştın. Unu azar azar ilave ederek hamuru hazırlayın.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak yada oval şekil verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ????????????