Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paketten az tereyağ (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
- Yarım bardak yoğurt
- 1 bardaktan 1 parmak eksik süt
- Yarım bardak sıvı yağ
- Yarım kalıptan az peynir
- 1 çay kaşığı karbonat (üzerine limon sıkın)
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığından bir miktar daha yumuşak olabilir)
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeler sırasıyla konulup güzelce yoğrulacak. 5 dakika dinlendikten sonra yuvarlak şekil verilip tepsiye çizilecek.
- Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında pişirilecek.
- Üzeri kızardıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.