Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 200 ml süt kreması
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Sarısı üstüne)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- Aldığı kadar tam buğday unu
- Beyaz peynir
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dereotu ve un hariç tüm malzemeyi karıştırıp unu kontrollü bir şekilde ekleyip iyice yoğuralım.
- Daha sonra ince kıydığımız dereotunu ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- İyice yoğurduğumuz hamuru iki eşit parçaya bölüp merdane yardımıyla yuvarlak bir şekilde açalım.
- Üçgen parçalara bölüp geniş kısmına peynir ekleyip rulo şeklinde saralım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim.Afiyet olsun ????.