Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
- 5 su bardağı un
- Yarım paket kuru maya
- 3 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım demet dereotu
- Peynir ve patates
- Yumurta sarısı ve susam
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuz için yoğurma kabına unu alalım ve üzerine mayayı ve tuzu ek edelim, çırpıcı ile karıştıralım.
- Karıştırdığımız materyallerin üzerine sıvı yağ ve ılık sütü ekleyelim, hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuzu yoğururken azar azar ılık suyumuzu da ekleyelim.
- Hamurumuz hoş bir formda kıvam alana kadar yaklaşık 15 dakika kadar yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerine kapağını kapatarak ve pak bir bez ile üzerini örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Mayası gelen hamuru tezgahın üzerine alalım ve eşit bir halde 18 kesime ayıralım.
- Beze haline getirdiğimiz kesimleri elimizle bastıralım ve daire formunda açalım.
- İç harcını içerisine yerleştirelim, hamuru kapatalım.
- Son olarak hazırladığımız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatal ile üzerlerini çizelim.
- Evvelden ısıttığımız 200°c fırında poğaçalarımızın üzerileri ve altları kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.