Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça
0
40

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
dereotlu-pogaca.jpg

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller


Hamur için;
  • 5 su bardağı un
  • Yarım paket kuru maya
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım demet dereotu
İç harcı için;
  • Peynir ve patates
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı ve susam

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamurumuz için yoğurma kabına unu alalım ve üzerine mayayı ve tuzu ek edelim, çırpıcı ile karıştıralım.
  2. Karıştırdığımız materyallerin üzerine sıvı yağ ve ılık sütü ekleyelim, hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  3. Hamurumuzu yoğururken azar azar ılık suyumuzu da ekleyelim.
  4. Hamurumuz hoş bir formda kıvam alana kadar yaklaşık 15 dakika kadar yoğurmaya devam edelim.
  5. Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerine kapağını kapatarak ve pak bir bez ile üzerini örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Mayası gelen hamuru tezgahın üzerine alalım ve eşit bir halde 18 kesime ayıralım.
  6. Beze haline getirdiğimiz kesimleri elimizle bastıralım ve daire formunda açalım.
  7. İç harcını içerisine yerleştirelim, hamuru kapatalım.
  8. Son olarak hazırladığımız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatal ile üzerlerini çizelim.
  9. Evvelden ısıttığımız 200°c fırında poğaçalarımızın üzerileri ve altları kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt