Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı dolusu şeker
- 2 adet yumurta (1 in sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım bağ dereotu
- Alabildiği kadar un
- Beyaz peynir
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve dereotu hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alıp, karıştırın.
- Unu azar azar kontrollü bir şekilde ilave edin.
- İnce ince doğranmış dereotunu ek edin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan parçalar alıp içine beyaz peynir koyup şekil verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirelim. Afiyet olsun.