Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta (sarısı üstüne)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- Lor peynir
- Yumurta sarısı
- Susam ve çörek otu
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurt, sıvı yağ ve yumurta akını bir kabın içine alalım karıştıralım akabinde ince kıyılmış dereotunu ek edelim.
- Daha sonra tuz, kabartma tozunu koyalım, ve hamur ele yapışmayacak biçimde olana kadar un ek edip kıvamına bakalım.
- Daha sonra küçük modüller halinde koparım içine peynir koyarak form verelim ve tepsimize dizelim.
- Poğaçaların üzeri kızara kadar pişirelim. Afiyet olsun????