
Dereotlu Şipşak Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 kutu krema
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı doğranmış dereotu
- 1 yumurta akı içine sarısı dışına sürmek için
- Beyaz peynir
- Yumurta sarısı ve susam
Dereotlu Şipşak Poğaça Tanımı Yapılışı
- Krema, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, yumurta akı, çırpıcı tel ile karıştırılır .
- Un eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
- Doğranmış dereotu eklenip tekrar yoğrulur .
- Ceviz büyüklüğünde modüller alıp içine beyaz peynir konup kapatılır.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam eklenir.
- 180 derecede ortalama yarım saate üzeri kızarıncaya kadar pişirilir afiyetler olsun
.