Dereotlu Zeytinli Mayasız Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı (Margarin de olur)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım demet dereotu
- 1 kase doğranmış zeytin
- 2,5 – 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurtanın sarısı
Dereotlu Zeytinli Mayasız Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba yoğurt, tereyağı, yumurta, dereotu, zeytin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra modüllere ayırıp istediğimiz form vererek fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Fırça ile üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz.
- Önden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika oluyor. Afiyet olsun.????