
Dereotu Poğaça (Kıyır Kıyır Enfes) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yumuşamış margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurtanın akı (sarısı üstüne sürülecek)
- Yarım demet doğranmış dereotu
- 1 küçük kase beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yumurta sarısı
Dereotu Poğaça (Kıyır Kıyır Enfes) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için olan malzemelerin hepsini yoğurma kabına alalım.
- Yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve şekil verip tepsiye dizelim.
- Üzenlerin yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim.
Dereotu Poğaça (Kıyır Kıyır Enfes) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı