Dereotu Tuzlu Kurabiye (Aylarca Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı iç malzemeye)
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım demet kıyılmış dereotu
- Aldığı kadar un (3-3.5 bardak aliyo lütfen kontrollü ekleyelim)
- Susam çörek otu
Dereotu Tuzlu Kurabiye (Aylarca Bayatlamayan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim,öyle bir tarif düşünün ağızda dağılan kıyır kıyır mis kokulu aylarca bayatlamayan çabucak hazırlanan katkısız nefis bir lezzet ???? ????buyurun başlayalım.
- Oda sıcaklığında tereyağı ve sıvı yağı sirke yumurta beyazı ve pudra şekerini karıştırma kabına alalım.
- Üzerine mahlep tuz kabartma tozu dereotu ve unu kontrollü ekleyip yoğuralım( çabucak oluyor zaten)
- Ben hamuru açtım görseldeki kalıpla kestim.Dilediğiniz gibi şekil verip yumurta sarısı sürelim.
- Çörek otu susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 lik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra ağzı sıkıca kapalı bir kapta aylarca ilk günkü tazeliğinde tüketilmeye hazır asla bayatlama olmuyor. Afiyetle,şifa olsun ???????????? not;fırın pişirme süresi ve derecesini kendi fırınlarınıza göre ayarlamanızı tavsiye ediyorum markadan değişebiliyor.