Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dereotulu Poğaça

Dereotulu Poğaça
0
30

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Dereotulu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Dereotu
  • Aldığı kadar un
İçin için;
  • İstenilen peynir
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Dereotulu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yağlar, yumurta, yoğurt, şeker, tuz yoğurma kabına alınır.
  2. Bu gereçler evvel bir karıştırılır.
  3. Ardından un ek edilir, yoğurulur, ele yapılmayacak bir hamur elde elde edilir.
  4. Bu basamakta dereotları doğranır ve hamura katılır.
  5. Hamur bezelere ayrılır.
  6. İstenilen büyüklükte beze yapılır ve açılır.
  7. İçine peynir konulup, kapatılır.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  9. Susam ve çörekotuyla süslenir.
  10. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.
Dereotulu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt