Dereotulu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Dereotu
- Aldığı kadar un
- İstenilen peynir
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Dereotulu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağlar, yumurta, yoğurt, şeker, tuz yoğurma kabına alınır.
- Bu gereçler evvel bir karıştırılır.
- Ardından un ek edilir, yoğurulur, ele yapılmayacak bir hamur elde elde edilir.
- Bu basamakta dereotları doğranır ve hamura katılır.
- Hamur bezelere ayrılır.
- İstenilen büyüklükte beze yapılır ve açılır.
- İçine peynir konulup, kapatılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Susam ve çörekotuyla süslenir.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.