iltasyazilim
FD Üye
Dereotunun Faydaları Nelerdir
Eski Mısırlılar zamanından beri aşina dereotunun tıbbi etkileri ve bunlardan kullanma yöntemleri şöylece sıralanabilir
Sinirleri yatıştırır ve bedeni rahatlatır
Mide ve bağırsak gazlarını söktürür Bilhassa küçük çocuklarda gaz söktürücü etkisi önemlidir
Sindirimi kolaylaştırır Karın ağrılarına iyi kazanç
Mineral yönünden zengin olduğu için tuzsuz rejimlerde yer alır
Hıçkırığı kesici etkisi vardır
Süt bezlerini uyardığından emzikli annelerde süt gelişini artırır
Kusma refleksini bastırır
Dereotu nefesin fena kokusunu temizler Bunun için tohumlan ağızda çiğnenir
Bütün bu etkilerini karşılamak üzere, tohumları tamamen olgunlaşmadan önce bitki kesilip çok sıkı olmayan demetler halinde bağlanarak kurutulur
Sonradan Tohumları en ince ayrıntısına kadar olgunlaşıp renkleri esmer kahverengine dönüşünce yere pak kumaş veya kâğıt serilip üzerinde demetler dövülerek tohumlarını dökmesi sağlanır
Bu tohumlardan 12 tatlı kaşığı alınarak hafifçe ezilip üstüne 1 kadeh kaynar su dökülür ve 1015 dakika süreyle demlendirilir Yemeklerden önce bu infüzyondan birer bardak içilir *
Eski Mısırlılar zamanından beri aşina dereotunun tıbbi etkileri ve bunlardan kullanma yöntemleri şöylece sıralanabilir
Sinirleri yatıştırır ve bedeni rahatlatır
Mide ve bağırsak gazlarını söktürür Bilhassa küçük çocuklarda gaz söktürücü etkisi önemlidir
Sindirimi kolaylaştırır Karın ağrılarına iyi kazanç
Mineral yönünden zengin olduğu için tuzsuz rejimlerde yer alır
Hıçkırığı kesici etkisi vardır
Süt bezlerini uyardığından emzikli annelerde süt gelişini artırır
Kusma refleksini bastırır
Dereotu nefesin fena kokusunu temizler Bunun için tohumlan ağızda çiğnenir
Bütün bu etkilerini karşılamak üzere, tohumları tamamen olgunlaşmadan önce bitki kesilip çok sıkı olmayan demetler halinde bağlanarak kurutulur
Sonradan Tohumları en ince ayrıntısına kadar olgunlaşıp renkleri esmer kahverengine dönüşünce yere pak kumaş veya kâğıt serilip üzerinde demetler dövülerek tohumlarını dökmesi sağlanır
Bu tohumlardan 12 tatlı kaşığı alınarak hafifçe ezilip üstüne 1 kadeh kaynar su dökülür ve 1015 dakika süreyle demlendirilir Yemeklerden önce bu infüzyondan birer bardak içilir *