Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Deri yaşlanmasına karşı domatesi pişmiş tüketin

Deri yaşlanmasına karşı domatesi pişmiş tüketin
0
148

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Likopenin sıhhat istikametinden yararları saymakla bitmiyor. Domates, tabiattaki en güçlü likopen kaynağı. Likopen, sıradan bir renklendirici değil, güçlü bir antioksidan. Gelgelelim insan vücudunda likopen üretilmiyor. Besinlerle ya da destekleyici olarak dışarıdan alınması gerekiyor. Isıl süreç sonucu domatesin içindeki likopen unsuru arttığı için, domates eserleri çiğ domatesin kendisinden daha yeterli birer likopen kaynağı olarak görülüyor. Zira domatesin pişirilmesi sonucu kullanılabilir likopen orantısı artıyor. Bu nedenle domatesi bilhassa mevsiminde tüketmiyorsanız domatesi pişirerek yahut salça, püre üzere formlarda tüketmeniz cilt sıhhatiniz için daha yararlı olacaktır. 


domates-cilt-fayda.jpg

Domateste yüzde 85 orantısında bulunan likopen, güneş ışınlarının oluşturduğu deri yaşlanmasını azaltır. Bu sebeple domatesi bolca tüketmek önerilir. Ama domatesin nasıl tüketildiği bu noktada çok değerlidir. 

Domates, likopen kaynağı olan bir besin olsa da, lakin işlendiği devir likopenin vücut tarafından kullanılma nispeti da artar. Bu nedenle domatesi çiğ değil, pişirerek yahut domates püresi, domates salçası, ketçap yahut pişmiş domates sosu formunda tüketmek gerekir. Domatesin pişirilmesi likopenin vücuda daha güzel alınmasını, bağırsaklarda daha âlâ emilmesini sağlar. Örneğin salça prodüksiyonu sırasında domatesin pişirilmesi, hücre duvarının bozulmasını ve pişirme süreçleri ile ezilirken daha çok ölçüde likopenin salınmasını sağlar. Böylece domatesin çiğ haline nazaran daha ziyade likopen alırız.

Münhasıran mevsimi dışında tüketeceksek domatesi çiğ değil, pişmiş olarak tüketmenizde yarar var. Bol domatesli bir Likopen yararları
  • Yüksek serum seviyeleri ile kanser riskini düşürür.
  • LDL kolesterolünü düşürür. Kalp sıhhatini müdafaaya yardımcıdır.
  • Osteoporoz riskini azaltır.
  • Cildi korur.
  • Antioksidandır.
Gayrı yüksek likopen kaynakları
 
karpuzun-faydalari.jpg
 
  • Karpuz
  • Pembe greyfurt
  • Pembe guava
  • Kuşburnu


 

Similar threads

Domates hem yaz hemde kış aylarında salatalarda ve yemeklerde bolca kullanılıp tüketilir. Bolca tüketilmesi ile birlikte faydaları da göz ardı edilemez. Kansere karşı koruma sağlaması, cildi güzelleştirmesi, sivilceleri yok etmesi domatesin faydaları arasındadır. DOMATESİN FAYDALARI...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Likopen deposu domates kansere karşısında korurDomatesin içerisinde yer alan ve insan vücudunun üretemediği Likopen isimli pigment, domateste %85 dolayında bulunur Domatese kırmızı rengi karşılayan bu pigmenttir Çok zinde bir antioksidandır Likopen bizi bir fazla kanser türüne ve yürek damar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Sofralarımızın vazgeçilmez sebzelerinden domatesi pişirerek tüketmek daha faydalı. Kırmızı olan meyvesi şifa kaynağıdır. İçeriğindeki C vitamini ve A vitamini başlı başına faydalı olmaktadır. Bu vitaminler domatesten vücuda bol miktarda alınabilir. Yapraklarından merhem niyetine kullanılabilecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Uzun yaşamak kadar değerli olan velev daha değerli olan şey kaliteli yaşamak. Kaliteli yaşamanın sırrı ise beslenmemizin doğruluğundan geçiyor. Bağımsız radikallerden yoksul, antioksidanlardan varlıklı, besin ögelerinden ehil bir beslenme programını benimsemek bağışıklık sistemini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
“Sağlıklı Beslenme” içerisinde, besinlerin gücünden faydalanabilmek için ayırt etmeksizin hepsinden tüketiyor olmak oldukça önemlidir. Bununla birlikte, bazı belirli besinleri beraber tüketirseniz, besinlerin içeriğindeki bileşenlerin yarattığı sinerjiden maksimum düzeyde faydalanabilirsiniz. Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
195
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt