Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek

Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek
0
36

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
derin-dondurucu-icin-pirasali-borek.jpg

Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller

• 2 adet yufka
  • Yarım kilo pırasa
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tane havuç
İç harcı
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Kekik
Sosu için
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım fincan süt
  • Yarım fincan su
  • Göz kararı kadar yani
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Yarım şişe maden suyu

Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kuru soğan biraz kavurup içine rendelediğimiz havuçları ekleyip beş dakika kadar, kavuruyoruz.
  2. Daha sonra pırasalı ekleyip bir çay bardağı su ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiyoruz.
  3. Pişirdiğimiz malzememize, baharatlarımızı ekleyip ocağımızı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. İç harcımız soğuyuncaya kadar sosumuzu hazırlıyoruz.
  5. Derin bir kaba listestedeki sos materyallerimizi ekleyip yufkamızdan üçgen kesip sosumuzdan yufkamıza sürüp malzememizden göz kararı kadar koyup yufkamızı sarıp en uç kısmına biraz su sürüp kapatıyoruz ki açılmasın.
  6. Bu formda bütün yufkalarımızı materyalimiz bitene kadar devam ediyoruz.
  7. En sonunda fırınımızı 170 derece evvelce ısıtıp yağladığımız tepsimize dizip üstüne evvel hazırladığımız sostan sürüp daha sonra, susam ve çörek otu serpiştirip fırına veriyoruz.
  8. Maden suyu kabartacak ve çok yumoş çıtır, çıtır bir börek elde edeceğiz,.
  9. Ben üzerine yumurta sürmedim yumurta kokusu ben rahatsız ediyor sevmiyorum.Sizler dilerseniz yumurtanın sarısını sürebilirsiniz.
  10. Bu ortada ben bu börekleri derin dondurucuya atmak için yaptım.Daha sonra lazım olunca dolaptan çıkarıp ısıtabiliriz.Aniden gelecek olan konuklar için çok pratik oluyor.Şimdiden denemek isteyenlere.Afiyet olsun ????.Sevgiler teşekkürler.
Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,481Konular
981,444Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt