Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yufka
- Yarım kilo pırasa
- 1 adet kuru soğan
- 1 tane havuç
- 1 fincan sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Kekik
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım fincan süt
- Yarım fincan su
- Göz kararı kadar yani
- 2 yemek kaşığı yağ
- Yarım şişe maden suyu
Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru soğan biraz kavurup içine rendelediğimiz havuçları ekleyip beş dakika kadar, kavuruyoruz.
- Daha sonra pırasalı ekleyip bir çay bardağı su ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiyoruz.
- Pişirdiğimiz malzememize, baharatlarımızı ekleyip ocağımızı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- İç harcımız soğuyuncaya kadar sosumuzu hazırlıyoruz.
- Derin bir kaba listestedeki sos materyallerimizi ekleyip yufkamızdan üçgen kesip sosumuzdan yufkamıza sürüp malzememizden göz kararı kadar koyup yufkamızı sarıp en uç kısmına biraz su sürüp kapatıyoruz ki açılmasın.
- Bu formda bütün yufkalarımızı materyalimiz bitene kadar devam ediyoruz.
- En sonunda fırınımızı 170 derece evvelce ısıtıp yağladığımız tepsimize dizip üstüne evvel hazırladığımız sostan sürüp daha sonra, susam ve çörek otu serpiştirip fırına veriyoruz.
- Maden suyu kabartacak ve çok yumoş çıtır, çıtır bir börek elde edeceğiz,.
- Ben üzerine yumurta sürmedim yumurta kokusu ben rahatsız ediyor sevmiyorum.Sizler dilerseniz yumurtanın sarısını sürebilirsiniz.
- Bu ortada ben bu börekleri derin dondurucuya atmak için yaptım.Daha sonra lazım olunca dolaptan çıkarıp ısıtabiliriz.Aniden gelecek olan konuklar için çok pratik oluyor.Şimdiden denemek isteyenlere.Afiyet olsun ????.Sevgiler teşekkürler.