Detaylı Anlatım Kefir Tarifi İcin Malzemeler
*1 yemek kaşığı kefir mayası
*1 litre sut
Detaylı Anlatım Kefir Tarifi Yapılışı Şifa deposu olarak bilinen kefir anlatımı detaylı olsa da yapımı cok pratiktir Lezzetine alıştıktan sonra vazgecemeyeceksiniz
1
*Oda sıcaklığındaki sutumuzu cam bir kavonoza alıyoruz ve kefir mayalarını ekliyoruz
*Kavanozun uzerini strecle kapayıp kurdanla delikler acıyoruz ve ışık almayan tercihen sıcak saylabilecek bir dolaba en az 6 saat olmak uzere bırakıyoruz
*Aslında aktif yani surekli mayalanan kefirimiz 6 saatte hazır olacaktır ama hala kıvamı koyuysa hafif bir calkalayıp bekleme suresini uzatabilirsiniz
*İcindeki yararlı bakteriler ne kadar beklerse o kadar artıyor diye ben 24 saat bekletiyorum ve yoğurttan koyu bir kıvam elde ediyorum ama hafif ekşimtırak olması hasebiyle alışık olmayanlar icin uzun bir sure olabilir
*24 saatten fazla beklerse icindeki alkol oranı artıyor diye duydum Vel hasil kefirimizin kıvamını beğendiğimiz vakit suzup icindeki kefir mayamiızı bir daha ki mayalamada kullanılmak uzere ustunu gececek şekilde sutle kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz
*Kefirimiziyse direk icebiliriz Hazır kefirlere benzesin istiyorsak mikserde biraz cırpabiliriz
*Hazır sutle yapılan kefir daha cok hazır kefirlere benziyor Damak tadına gore mevsim meyvesi ekleyip de tuketebiliriz Bu arada kefir mayamızı suzerken metal demir tahta kullanmıyoruz elimizi mayaya fazla dokunmuyoruz
*Plastik veya slikon kaşık veya suzek tercih ediyoruz ki mayamız kusmesin hastalanmasın
*1 yemek kaşığı kefir mayası
*1 litre sut
Detaylı Anlatım Kefir Tarifi Yapılışı Şifa deposu olarak bilinen kefir anlatımı detaylı olsa da yapımı cok pratiktir Lezzetine alıştıktan sonra vazgecemeyeceksiniz
1
*Oda sıcaklığındaki sutumuzu cam bir kavonoza alıyoruz ve kefir mayalarını ekliyoruz
*Kavanozun uzerini strecle kapayıp kurdanla delikler acıyoruz ve ışık almayan tercihen sıcak saylabilecek bir dolaba en az 6 saat olmak uzere bırakıyoruz
*Aslında aktif yani surekli mayalanan kefirimiz 6 saatte hazır olacaktır ama hala kıvamı koyuysa hafif bir calkalayıp bekleme suresini uzatabilirsiniz
*İcindeki yararlı bakteriler ne kadar beklerse o kadar artıyor diye ben 24 saat bekletiyorum ve yoğurttan koyu bir kıvam elde ediyorum ama hafif ekşimtırak olması hasebiyle alışık olmayanlar icin uzun bir sure olabilir
*24 saatten fazla beklerse icindeki alkol oranı artıyor diye duydum Vel hasil kefirimizin kıvamını beğendiğimiz vakit suzup icindeki kefir mayamiızı bir daha ki mayalamada kullanılmak uzere ustunu gececek şekilde sutle kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz
*Kefirimiziyse direk icebiliriz Hazır kefirlere benzesin istiyorsak mikserde biraz cırpabiliriz
*Hazır sutle yapılan kefir daha cok hazır kefirlere benziyor Damak tadına gore mevsim meyvesi ekleyip de tuketebiliriz Bu arada kefir mayamızı suzerken metal demir tahta kullanmıyoruz elimizi mayaya fazla dokunmuyoruz
*Plastik veya slikon kaşık veya suzek tercih ediyoruz ki mayamız kusmesin hastalanmasın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.