bilgisayarci
FD Üye
Dev Gibi Kabaran Asla Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı (Silme) kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un(4,5-5 su bardağı)
- Sıvı yağ
Dev Gibi Kabaran Asla Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına ılık sütü,suyu,şekeri ve mayayı alarak maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Tuzunu ekliyoruz. Ardından un ilavesi yapmaya başlıyoruz. Kontrollü bir şekilde un ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalan hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğurduktan sonra hamurdan küçük bezeler koparıp yuvarlıyoruz.
- Bezelerin üzerlerini temiz bir bezle örtüp bu şekilde de 15 dakika kadar bekletiyoruz.
- Daha sonra bezelerin üzerine elimizle hafif bastırıp orta kısımlarını oklava ile deliyoruz.
- Sıvı yağ koyduğumuz tavada arkalı önlü kızartıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.