Dev Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı su
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- Sütlü çikolata parçacıkları
- 1,5 su bardağı un
Dev Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Büyük bir kasede oda sıcaklığındaki tereyağ ile 2 adet yumurta sarısı ile birlikte yoğurun.
- Daha sonra içine su ve pudra şekerini ekleyin, karıştırın. Tarçını, kabartma tozunu, vanilyayı, dövülmüş cevizi ekleyin ve yoğurun.
- İçine çikolata parçacıklarını ekleyin, çok fazla bastırmadan yoğurun. Son olarak ununu ekleyin ve hamuru hazır haline getirin.
- Yuvarlak halini düzgün verebilmek için kelepçeli kalıp kullanabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinizin üzerine kelepçeli kalıbı yerleştirin ve hamuru içine çok bastırmadan yerleştirin.
- Şekli verdikten sonra kalıbı kaldırın. En son üzerine tekrar çikolata parçacıkları yerleştirebilirsiniz.
- 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.