Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dev Tavuk Burger

Dev Tavuk Burger
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
dev-tavuk-burger.jpg

Dev Tavuk Burger Tanımı İçin Gereçler


Hamuru İçin
  • 1 su bardağı su (Ilık)
  • 1 su bardağı süt (Ilık)
  • 1 paket instant maya (Bende büyük paket vardı, 1 yemek kaşığı kâfi oldu)
  • 3 – 4 yemek kaşık sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (Kıvamına nazaran değişebilir bu, benim hamura nazaran, ölçü bu)
Burger Eti İçin
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Hazır köfte baharatı
Hamurun Üzeri İçin
  • Yumurta
  • Pekmez
  • Susam
Kızartmak İçin
  • Ayçiçek yağı
️Yanına
  • Patates kızartması
  • Karamelize soğan vs olabilir isteğe bağlı
İçine
  • Marul
  • Domates
  • Ketçap
  • Mayonez

Dev Tavuk Burger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamurun yapılışı; öncelikle süt, su, şeker, tuz ve mayayı birlikte karıştırıp 10 dakika bekletiyoruz. Maya suyla özdeştikten sonra unu denetimli bir formda dökerek hamuru yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamuru 20-30 dakika dinlendirelim. Sonrasında yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye beze halinde alarak tepside bekletelim birazda.
  3. Bekleyen, dinlenen hamurların üzerine yumurta sarısına katılmış pekmezi sürüp, susamda serpip hafif ısıtılmış fırına 180-200 derece ayarda denetim ederek pişirelim.
  4. Burger eti için; tavuk göğsünü robotta kıyma haline getirelim sonrasında üzerine, soğanı da robotta çekip, yıkayıp suyunu süzdükten sonra soğanları da ekleyelim.
  5. Baharat, yumurta ve galeta ununu da ekleyip yoğuralım. Yoğurma süreci bittikten sonra yarım saat dinlenmesi için buz dolabına kaldıralım.
  6. Pişen hamburger ekmeklerini çıkarıp biraz soğumasını bekleyelim, onlar soğurken dinlenen et harcını şekillendirip ve patatesi alıp kızgın yağda kızartalım.
  7. Et ve patates kızardıktan sonra hafif soğuttuğumuz ekmeğin ortasına marul ve domatesi dizip sonra eti de koyup ketçap mayonezle lezzetini artırdıktan sonra, yanına patates kızartması ve karamelize soğanı da koyup servis edebiliriz.
 
858,496Konular
982,162Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt