![dev-tavuk-burger.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/06/30/dev-tavuk-burger.jpg)
Dev Tavuk Burger Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 1 su bardağı su (Ilık)
- 1 su bardağı süt (Ilık)
- 1 paket instant maya (Bende büyük paket vardı, 1 yemek kaşığı kâfi oldu)
- 3 – 4 yemek kaşık sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (Kıvamına nazaran değişebilir bu, benim hamura nazaran, ölçü bu)
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için)
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Hazır köfte baharatı
- Yumurta
- Pekmez
- Susam
- Ayçiçek yağı
- Patates kızartması
- Karamelize soğan vs olabilir isteğe bağlı
- Marul
- Domates
- Ketçap
- Mayonez
Dev Tavuk Burger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurun yapılışı; öncelikle süt, su, şeker, tuz ve mayayı birlikte karıştırıp 10 dakika bekletiyoruz. Maya suyla özdeştikten sonra unu denetimli bir formda dökerek hamuru yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru 20-30 dakika dinlendirelim. Sonrasında yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye beze halinde alarak tepside bekletelim birazda.
- Bekleyen, dinlenen hamurların üzerine yumurta sarısına katılmış pekmezi sürüp, susamda serpip hafif ısıtılmış fırına 180-200 derece ayarda denetim ederek pişirelim.
- Burger eti için; tavuk göğsünü robotta kıyma haline getirelim sonrasında üzerine, soğanı da robotta çekip, yıkayıp suyunu süzdükten sonra soğanları da ekleyelim.
- Baharat, yumurta ve galeta ununu da ekleyip yoğuralım. Yoğurma süreci bittikten sonra yarım saat dinlenmesi için buz dolabına kaldıralım.
- Pişen hamburger ekmeklerini çıkarıp biraz soğumasını bekleyelim, onlar soğurken dinlenen et harcını şekillendirip ve patatesi alıp kızgın yağda kızartalım.
- Et ve patates kızardıktan sonra hafif soğuttuğumuz ekmeğin ortasına marul ve domatesi dizip sonra eti de koyup ketçap mayonezle lezzetini artırdıktan sonra, yanına patates kızartması ve karamelize soğanı da koyup servis edebiliriz.